Vin fiert cu miere si scortisoara – benefic pentru sanatate

Vinul rosu contine cel mai puternic antioxidant natural – resveratrolul. Prevenirea bolilor de inima, protejarea sistemului cerebral, prevenirea imbatranirii sunt cateva dintre cele mai importante beneficii aduse sanatatii de catre acest antioxidant. Vinul rosu in combinatie cu mierea, scortisoara si cuisoarele este un adevarat medicament, un medicament gustos, dar care, ca orice medicament, trebuie luat cu masura. Doctorii recomanda nu mai mult decat o cana de vin fiert pe seara, in anotimpul rece.

Iata ce beneficii aduce vinul fiert sanatatii:

– Incalzeste, este ideal pe timp de iarna in tratarea racelilor si virozelor.
– Scade presiunea arteriala si protejeaza sistemul cardiovascular.
– Protejeaza sanatatea vaselor de sange, eliminand riscul de aparitie a aterosclerozei.
– Seara, inainte de culcare, o cana de vin fiert cu miere are darul de a relaxa si a pregati un somn odihnitor.
– Scade riscul de aparitie a bolilor degenerative (Alzheimer).
– Reduce riscul de cancer la plamani si prostata.

Reteta de vin fiert aromat si delicios

Ingrediente:

– 1 litru de vin rosu
– 150 g miere
– 1 baton de scortisoara
– 700 ml apa
– 1 mar
– 2 portocale
– o jumatate lamaie
– 7-8 cuisoare

Preparare:

Se pune apa la foc intr-un vas si in momentul in care da in clocot se adauga fructele taiate in bucati, scortisoara, cuisoarele si se fierb 10 minute. Se toarna apoi vinul si se adauga mierea si atentie: stati cu ochii pe el, nu trebuie sa dea in clocot; opriti focul pana sa inceapa sa fiarba.
http://www.curademiere.ro/vin-fiert-cu-miere-si-scortisoara-benefic-pentru-sanatate/

 

Comentarii

comentarii