Vin sarbatorile, dar vine si curatenia de sarbatori; iata aliatul tau in curatenie: lamaia

Daca viata iti ofera lamai, fa o limonada! Dar ce faci cu resturile? In afara de a le adauga in diferite bauturi si mancaruri, sunt multe alte moduri in care poti folosi lamaile. Nu arunca ramasitele, iata cum le poti folosi.

Lamaile curata grasimea

Daca ai facut mizerie in bucataria ta, incearca sa folosesti lamai inainte de a recurge la produse de curatat din comert, ce pot contine substante toxice. Adauga putina sare la sucul unei jumatati de lamai si freaca pe suprafetele unsuroase, apoi sterge cu un prosop. Nu utiliza aceasta solutie rapida de curatat pe blaturi de bucatarie din marmura sau alte suprafete pe care acidul le-ar putea deteriora.

Curata ibricul de cafea sau ceainicul

Pentru a ajuta la disparitia urmelor de calcar de pe ibric sau ceainic, umple-le cu apa, adauga cateva coji de lamaie si adu-le la punctul de fierbere. Opreste focul si lasa sa actioneze timp de o ora, scurge si clateste bine. Pentru ibricul de cafea, poti sa mai adaugi sare si gheata si sa agiti amestecul cateva minute, dupa care sa clatesti.

Curata cuptorul cu microunde

In loc sa folosesti produse de curatat chimice si potential toxice, incearca sa adaugi crusta de lamaie intr-un bol umplut pe jumatate cu apa rece. Porneste cuptorul si da-l la temperatura mare pentru a fierbe apa si a face ca aburul sa actioneze. Scoate cu grija bolul fierbinte si vei observa ca urmele de mancare se vor desprinde si se vor sterge mai usor.

Sucul de lamaie lustruieste cuprul si alama

Sucul de la o jumatate de lamaie amestecat cu sare sau bicarbonat de sodiu poate fi utilizat pentru a curata produsele din inox, cupru si alama. Freaca bine si lasa sa actioneze timp de zece minute. Apoi clateste cu apa calduta si lustruieste bine.

Scapa de insecte cu ajutorul cojilor de lamaie

Multi daunatori se feresc de aciditatea lamaii. Poti sa tai coji de lamaie si sa le plasezi in locurile pe unde pot patrunde furnici sau gandaci, pentru a alunga insectele din bucataria ta.

Comentarii

comentarii