Vine frigul – Pregătiri de iarnă la Zoo Reşita VIDEO

Vine frigul – Pregătiri de iarnă la zoo Reşita. La Grădina Zoologică din Reşita au început pregătirile pentru sezonul rece. Pentru a trece cu bine peste perioada cu temperaturi scăzute, animalele vor avea parte de îngrijiri speciale, culcuşuri din fân, cuşti încălzite şi hrană mai consistentă. La Grădina Zoologică din Reşita se fac, în această perioadă, provizii serioase cu fân, paie şi cereale şi sunt pregătite adăposturile pentru că animalele găzduite aici să resimtă cât mai puţin scăderea gradelor din termometre. O atenţie deosebită este acordată speciilor sensibile la frig.

,,Aproape 2.000 de baloţi de fân, paie şi ghizdei, 8 tone de cereale şi suplimente nutritive pentru speciile sensibile la frig, au fost comandate. La Grădina Zoologică din Reşita se fac provizii serioase. În acelaşi timp,  şi au fost pregătite adăposturile pentru că animalele găzduite aici să resimtă cât mai puţin scăderea gradelor din termometre” spune directorul gradinii zoologice, Gabriel Stanuca.

Vine frigul – Pregătiri de iarnă la zoo Reşita. La Grădina Zoologică din Reşita sunt aproape 400 de animale din aproape 60 de specii. La acestea se adaugă păsările. La Resite, trăieşte singura familie de măgăruşi albi de Baroc din România. Măgarul Alb de Baroc (alb cu ochi albaștri) se găsește numai  în grădina zoologică din Reșița. Menționăm faptul că în Europa sunt 14 exemplare iar la nivel global 288 de exemplare.

 

Comentarii

comentarii