Administratie

Vizita delegatiei Institutului National de Cercetare-Dezvoltare Turism in Caras Severin

In perioada 1-2 august 2017, o delegatie de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Turim, aflat sub coordonarea Ministerului Turismului, a efectuat o vizita de lucru in judetul Caras-Severin.

Cu aceasta ocazie, membrii delegatiei, insotiti de domnul Silviu Hurduzeu, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin si de domnul Flavius Nedelcea, vicepresedintele Consiliului Judetean au purtat discutii privind posibilitatile de dezvoltare si promovare ale turismului in Caras-Severin, punandu-se accent pe turismul cultural-istoric, balnear si SPA, ecoturism, aventura si turism natural – turism de nisa, care, alaturi de cel de eveniment, au dovedit ca atrag tot mai multi adepti.

De asemenea, vizita a inclus si mai multe deplasari in judeţ, în statiunea Băile Herculane, la Valiug, pe Muntele Semenic, la Oravita si la Sasca Montana, unde au avut loc intalniri cu reprezentantii unitatilor administrativ-teritoriale.
Acestora li s-au prezentat modele de bune practici pentru a se ralia la stategia integrata prezentata deja in Master Planul National de Devoltare a Turismului.

S-a propus, de asemenea, o dezvoltare pe orizontala a turismului, in asa fel incat beneficiile sa fie si pentru celelalte unitati administrativ-teritoriale, pe langa cele consacrate deja ca fiind destinatii turistice.

Comentarii

comentarii