VOLUNTARII SALVAȚI COPIII,  AMBASADORI ORA DE NET

În perioada 27 – 29 iulie 2022,  trei voluntari Salvați Copiii din filiala Caraș-Severin, însoțiți de un voluntar student al filialei, au participat la cursul de formare organizat la București de către Salvați Copiii România în cadrul programului Ora de Net.

Ora de Net este un program coordonat de Salvați Copiii România, având ca scop promovarea folosirii internetului într-un mod creativ și sigur.  Evenimentul la care au participat cei 4 voluntari, a avut ca scop formarea unui număr cât mai mare de AMBASADORI, ORA DE NET, prin instruirea acestora pe tema siguranței în mediul online.

Voluntarii s-au întors de la București, cu dorința de a face cunoscut proiectul la nivelul județului și cu scopul de a atrage cât mai mulți voluntari, elevi și cadre didactice care să se implice în acest program.

Programul Ora de Net pune la dispoziție profesorilor resursele necesare desfășurării de activități pe tema siguranței pe internet. Acestea pot fi accesate pe https://www.oradenet.ro/initiativa2022. În urma raportării activităților desfășurate, coordonatorii proiectului eliberează o adeverință care servește la portofoliul personal al cadrelor didactice.

Totodată, site-ul dedicat programului Ora de Net poate fi folosit pentru raportarea conținutului nepotrivit de pe internet, care poate fi periculos pentru un copil sau adolescent. Pe lângă acesta există și un chat unde poți cere ajutor în cazul unei probleme întâlnite pe internet.

În România proiectul se derulează încă din 2008 sub numele Sigur.info, iar din 2016 a devenit Ora de Net! În acest timp peste 506.000 de copii și 130.000 de părinţi și profesori au fost implicați direct în activități educaționale, 7.400 de copii au beneficiat de informare și consiliere și mai mult de 9.100 de sesizări au fost făcute prin linia specializată de raportare.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.