Voluntarii SEV ai Asociaţiei Sirinia au organizat evenimentul „Copilăria – Limbaj Universal” în centrul satului Berzasca

Voluntarii străini din cadrul proiectului “Chance. Choice. Change.” ai Asociaţiei Sirinia au desfășurat la Berzasca evenimentul intercultural “ Copilăria – Limbaj Universal”.

“Chance. Choice. Change.” este un proiect al Asociaţiei Sirinia, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tinerii şi copii din localitatea Berzasca, Caras-Severin. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Cu ocazia zilei de 1 Iunie, pe Platoul din fata caminului Cultural din Berzasca voluntarii străini ai Asociației Sirinia au desfășurat evenimentul “Copilăria – Limbaj Universal”. Astfel voluntarii din Portugalia, Spania si Italia, împreună cu copii din sat au hotărât să „dea culoare” asfaltului din centrul localităţii situate pe malul stâng al Dunării, reproducând în cretă satul lor.

Activitățile au fost amuzante, copiii fiind entuziasmați și bucuroși – toate acestea spre bucuria voluntarilor, a însoțitorilor și a reprezentanților asociației. Zâmbete şi multă veselie au însoţit această activitate, unde cei mici au colorat pe asfalt, ajutaţi fiind de voluntarii străini. Mulţi dintre ei au participat pentru prima dată la o astfel de acțiune, ceea ce a stârnit și mai mult interesul și bucuria copiilor, iar la final cei mici au fost recompensati cu caserole de capsuni.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere acces la programe de educaţie nonformală, o alternativă de a petrece timpul liber, pentru a-şi dezvolta abilităţi sociale, de comunicare, de planificare, precum şi lucrul în echipă, pentru tinerii şi copiii din Berzasca.

Comentarii

comentarii