Vot alegeri parlamentare 2020 – în județul Caraș-Severin nu au fost semnalate probleme din punct de vedere al ordinii publice VIDEO

În cele 9 ore de la deschiderea secțiilor de vot, în județul Caraș-Severin nu au fost semnalate probleme din punct de vedere al ordinii publice.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne rămân la datorie pe toată perioada desfășurării misiunii pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate, precum și pentru menținerea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, pe raza județului Caraș-Severin.

Acolo unde o situație o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat, în scop preventiv, cu toate efectivele disponibile și au fost instituite filtre de poliție rutieră pe principalele artere rutiere din județ, pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Până la această oră, prin Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot- SIMPV, au fost primite in urmă cu puțin timp 2 notificări, privind neînscrierea pe listele electorale permanente și validare multiplă a CNP-urilor unor cetățeni, acestea fiind în curs de verificare.

În ceea ce privește persoanele aflate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, o singură persoană a depus cerere și a votat în cursul dimineții, prin intermediul urnei speciale.

Dispozitivul curent de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu peste 150 de polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, care sunt prezenți în teren, în zona secțiilor de votare, în trafic și în zone aglomerate, pentru prevenirea oricărui incident.

Forțele Ministerului Afacerilor Interne desfășoară în continuare misiuni și vor fi prezente până la finalizarea activităților privind paza transportului și predarea dosarelor cu rezultatele votării, precum și pentru menținerea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră, pe raza întregului județ.

Doresc să subliniez că, din punct de vedere al ordinii publice, pe parcursul votului, nu au fost înregistrate incidente majore, fapt pentru care dorim să mulțumim atât cetățenilor și competitorilor electorali, cât și colegilor noștri care au vegheat la respectarea legii.

Comentarii

comentarii