Votand PNL -Votezi pentru investiții în zonele slab dezvoltate (PE)

PNL vine cu măsuri concrete în sprijinul celor care trăiesc în mediul rural sau urban mic și care se confruntă cu un nivel de trai scăzut și, de foarte multe ori, cu niște condiții care nu sunt demne de România anului 2016.

De aceea, PNL propune înființarea Fondului Român de Dezvoltare Urban- Rural, care se va utiliza pentru a acoperi deficite de finanţare în zone critice. Acest fond este proiectat să ajungă la peste 11 miliarde de euro în 4 ani, bani care vor veni din investiții private.

Poate cel mai important, PNL propune înființarea Băncii de Dezvoltare şi Investiţii a României, care va merge alături de Fondul Român de Dezvoltare Urban Rural. Această Bancă de Dezvoltare și Investiții va avea un capital iniţial de 200 milioane de euro şi va putea acorda finanțări de cel puţin 1 miliard de euro. Iar pentru a se asigura că politicul nu se va implica în activitatea acestei bănci, liberalii au proiectat un sistem de management privat.

Pentru județul Caraș-Severin, aceste două măsuri înseamnă practic acces la finanțare pentru dezvoltarea în comunitățile rurale și mic urbane care sunt în prezent lipsite de oportunități și poate să însemne o șansă de finanțare a antreprenorilor din Caraș care au idei, au și resurse naturale, dar nu au suficiente resurse financiare.

Comentarii

comentarii