Vrem grădiniță cu program prelungit la Carașova VIDEO

Înființarea unei grădinițe cu program prelungit este subiectul de dispută între un grup de părinți care își doresc acest lucru și autoritățile din Carașova care, la rândul lor spun că vor înființarea unei astfel de unități școlare, însă culmea, nu primesc solicitări din partea părinților. Astăzi, autoritățile locale au respins cererea părinților pentru a organiza un protest cu tema „Vrem grădiniță cu program prelungit la Carașova”.  

Deși ceruseră autorizație pentru un protest pașnic pentru a atrage atenția asupra necesității înființării unei grădinițe cu program prelungit, Primăria Carașova i-a înștiințat pe părinții semnatari, cu 2 ore inainte de protest ca le refuza dreptul de a protesta. Educatia incepe din prescolar. Educația timpurie este prima etapa a sistemului educațional. Este esentiala in formarea copilului si  in dezvoltarea lui in adultul de mai târziu, mai ales in limba lui materna, spun părinții care solicită înființarea unei grupe de grădiniță cu program prelungit. 

Pe de altă parte edilul din Carașova spune că la primăria nu a fost înregistrată nicio cerere cu privire la înființarea unei grupe de grădiniță cu program prelungit

Părinții nemulțumiți de atitudinea autorităților locale spun că vor protesta în fața Inspectoratului de Școlar Județean Caraș-Severin și a Instituției Prefectului. 

Comentarii

comentarii