@Breaking newsActualitateMonden

Vreme schimbatoare cu temperaturi in scadere dupa zile de vara VIDEO

Vremea s-a schimbat brusc. Dacă până mai ieri era vară și se înregistrau peste 25 de grade în mod obişnuit – luni au fost 29- iată că vineri este toamnă de-adevărat. La orele dimineţii, la Reşita erau doar 6 grade. Marţi, la ora prânzului, termometrul arata 28 de grade, iar miercuri şi joi, la ora 14, erau 14 grade.

Diferenţe mari de temperatura se înregistrează şi în decurs de doar câteva ore. Ieri, la ora 7, la Reşita erau 6 grade. La ora 12, în aceeași locaţie, termometrul arata 16 grade.

Omenii spun că este toamna şi că este normal că vremea să se răcească, dar totuşi, trecerea de la cald la rece, se face prea brusc. Reşiţenii care au probleme de sănătate, spun că li se agravează simptomele, le este afectată tensiunea arterială şi au probleme respiratorii. Ploile cuprind toată ţara, iar temperaturile scad şi cu 15 grade în weekend. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri vremea se va răci accentuat şi în regiunile sudice, estice şi centrale, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Medicii recomanda oamenilor ca să îşi ia la timp medicaţia prescrisă şi dacă este nevoie, să pună o haină mai groasă. Cel mai important este ca cei cu probleme de sănătate, să îşi facă vaccinul antigripal. Asta în cazul în care îl cumpăra de la farmacie fiindcă la medicii de familie, dozele vor sosi abia la sfârşitul lunii octombrie, asta în condiția în care acesta trebuie administrat până la sfârşitul lunii septembrie.

Tinerii nu au treabă cu aceste schimbări de vreme. Dimineața, când pleacă la şcoală, tinerii îşi iau câte o jachetă sau flanel, iar la prânz când se întorc de la şcoală, o dau jos şi o pun pe umăr sau o leagă la brâu.

Temperatura va scădea până duminică, dar nici duminică nu se îndreaptă vremea. Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Temporar cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile nordice, centrale, în zona deluroasă şi montană şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului. La munte, în general la altitudini de peste 1500m, trecător se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Abia luni, temperatura va începe să crească din nou. La noapte s-ar putea să avem temperaturi negative în zona muntoasă, iar săptămâna viitoare, trebuie să ne aşteptăm şi la 25 de grade.

Comentarii

comentarii