Vremea capricioasa a scos serpii la vedere prin Reşita si in județ

Vremea capricioasa a scos serpii la vedere prin Reşita si in județ. Pe adresa redacției am primit mai multe e-mail-uri prin care cetățeni din Reșița, dar și din județ, ne informau că ….le intră șerpii în case. Șerpi au fost văzuți și de locuitorii din blocurile de pe malul Barzavei, de la Gara de Nord și până la Kaufland. Dar şi cei din zonele Triaj și Moroasa.

La apariția oamenilor, în majoritatea zonelor, șerpii dispăreau în iarba deasă şi mare de pe malul apei. Majoritatea sunt ,,șerpi orbi sau de fân” și șerpi de casă. Unii au spus că au văzut şi …vipere, dar o asemenea ştire merge pe sistemul ,,nu crezi – până nu vezi”. Nu este de glumă cu așa ceva, mai ales că în județ, în urmă cu două săptămâni, nu se găsea nici o fiolă de ser anitiviperin.

Mai grav este atunci când șerpii îți intră în casă. Cei ce se pricep, spun că probabil, șerpii sunt atrași de căldură și de mirosul de mâncare. Fiindcă până mai ieri, a fost destul de frig pentru această perioadă. Se pare că în acest an, numărul şerpilor s-a înmulţit foarte mult în Banatul Montan. În mod normal, oamenii nu ar trebui să se sperie, dar asta scrie în cărți fiindcă nu este puțin lucru, să te trezești în casă, pe masă sau prin cămară, cu ditamai șarpele. Așa cum a pățit și cititorul nostru din Forotic. Și nu doar o dată. În ultima lună, omul a avut asemenea vizitatori de două ori. Cititorul nostru mai spune că mai mulți consăteni s-au trezit și ei cu șerpii prin curte sau bucătării. În toate cazurile a fost vorba doar de șerpi inofensivi.

Vremea capricioasa a scos serpii la vedere prin Reşita si in judet. Șerpii se hrănesc cu broaştele, şoarecii şi şobolanii de pe malul râului, din iarba mare și necosită.

Comentarii

comentarii