VREMEA de Florii, 1 Mai şi Paşte, prognoza meteo pentru Banat, Oltenia si Moldova

vremea stilizataAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 22 aprilie – 5 mai, în fiecare regiune a ţării.

BANAT

După două zile în jurul valorii medii regionale de 21 de grade, temperaturile maxime vor creşte începând din 24 aprilie până la circa 26 de grade. În intervalul 28 aprilie – 5 mai, valorile termice diurne vor tinde să scadă, cu mici variaţii de la o zi la alta, spre o medie în jur de 20 de grade. Temperaturile minime nocturne vor fi cvasistaţionare la 9 grade între 22 şi 26 aprilie, apoi vor creşte atingând 14 grade pe 28 aprilie, urmând ca ulterior să scadă spre valorea medie de 10 grade, pe 5 mai.
Ploile în general slabe cantitativ, însă sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice vor avea o probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 27 aprilie – 5 mai, când se pot semnala zilnic.

OLTENIA

Temperaturile maxime vor creşte de la o medie de 19 grade pe 22 aprilie până la 24 grade pe 24 aprilie. În perioada 23 – 29 aprilie, pe fondul unor mici variaţii de la o zi la alta, vor fi valori cuprinse între 24 şi 26 de grade. Din 30 aprilie tendinţa este de răcire treptată, dar până la sfârşitul intervalului în nici o zi nu se va coborî sub media de 21 de grade.
Temperaturile minime vor fi ceva mai mici până pe 26 aprilie, cu medii regionale între 7 şi 9 grade, dar în restul intervalului de prognoză acestea se vor situa între 10 şi 13 grade. Va creşte treptate probabilitatea de apariţie a ploilor slabe, mai ales sub formă de aversă şi posibil însoţite de descărcări electrice, intre 27 şi 29 aprilie şi după data de 30 aprilie.

MOLDOVA

Temperaturile maxime vor creşte de la 15 grade pe 22 aprilie până la 25 de grade pe 27 aprilie. Apoi, aceste valori vor scădea treptat de la o zi la alta spre o medie regională în jurul a 20 de grade pe 4 şi 5 mai. Între 22 şi 26 aprilie, temperaturile minime nu vor depăşi media regională de 9 grade, fiind doar de 4…6 grade în primele două nopţi. Ele vor atinge 12 grade pe 29 aprilie şi apoi vor scădea treptat, până la o valoare de circa 10 grade pe 4 şi 5 mai. În prima săptămână vor predomina zilele lipsite de ploi, apoi probabilitatea acestora va creşte, iar în intervalul 30 aprilie – 5 mai se pot semnala descărcări electrice şi izolat averse moderate cantitativ.
rol.ro

Comentarii

comentarii