Vremea de Revelion 2019

UPDATE 29 dec – VREME CALDĂ în noaptea de REVELION: Precipitaţiile SE VOR OPRI în ultima seară a anului 2018
De Anul Nou, temperaturile maxime pot depăşi în unele zone ale ţării 9-10 grade, iar minimele vor coborî sub zero grade, anunţă meteorologii. În preajma Anului Nou, temperaturile maxime pot depăşi în unele zone ale ţării 9-10 grade Celsius, iar minimele vor coborî sub zero grade, anunţă meteorologii. În Capitală, vremea se va menţine frumoasă, cu valori ridicate pe timpul zilei.

În ultimele zile ale anului vremea va fi caracterizată în general de valori peste mediile multianuale, o vreme caldă cu minime care doar local vor coborî sub pragul de îngheţ. Vor fi valori de -4, -5 grade Celsius, cu precipitaţii slabe în majoritatea zonelor ţării.

Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat normalul acestei săptămâni. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

ANM prognoza meteo pe o lună. Vremea 24 decembrie – 21 ianuarie

Vremea de Revelion 2019 în Banat

Tendința va fi de răcire ușoară și treptată, până la o medie a temperaturilor maxime de 0…1 grad. Evoluția va fi asemănătoare și în ceea ce priește temperaturile minime; intervalul debutând cu o scădere de aproximativ 4 grade, astfel până spre finalul săptămânii media acestora va oscila între -2 și 0 grade, ca în a doua săptămână acceași tendință de răcire să aducă minime regionale de -6…-4 grade.

Vremea de Revelion 2019 în Crișana

Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie -3…-1 grad. Pentru a doua săptămână tendință de răcire se va resimți și la valorile minime, media urmând să coboare la -6 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului.

Vremea de Revelion 2019 în Transilvania

Până la finalul săptămânii, media maximelor va crește la 1…2 grade și nu vor mai fi variații semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime ușor negative, în medie, de -3…-2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade pe 25 și 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca ușor spre -1 grad, ca în a doua săptămână tendința să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului. Ulterior probabilitatea pentru precipitații, slabe cantitativ se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.

Comentarii

comentarii