Vremea o ia razna! Avertismentul dat de meteorologi

Iarna bate la ușă și se pare că meteorologii au emis o prognoză meteo pentru ce săptămâna ce vine prin care se anunță cum va fi vremea în perioada următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm.

După ce am avut parte de un decembrie ceva mai cald decât în mod firesc, iarna ce s-a abătut asupra Europei pare să ajungă și în țara noastră, chiar de Bobotează!

Mai multe țări din Europa resimt deja din plin frigul și ninsorile abundente. Regiunea Bavaria de la granița cu Austria se află deja sub cod roșu de ninsori și mai bine de 12.000 de turiști dintr-o stațiune de ski din Austria au fost blocați până la momentul în care specialiștii au declanșat o avalanșă în mod controlat, după ce ninsorile abundente au început să ridice un semnal de alarmă pentru cei din zonele muntoase. Grecia și Serbia se află și ele sub cod portocaliu de ninsori și specialiștii avertizează că iarna este la un pas de țara noastră!

VREMEA ÎN ȚARĂ

Începând cu 7 ianuarie vremea devine anormal de rece în aproape toată țara și maximele nu vor depăși valoarea de un grad Celsius. Norii vor fi prezenți prin jumătatea de est a ţării, unde va mai ninge slab. Vântul va sufla în special la munte, în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea. Vântul va spulbera zăpada și va îngreuna traseul șoferilor.

Precipitaţiile se vor reduce parcursul zilei de marţi, dar spre seară ninsorile slabe vor fi prezente în vest, centru şi nord. Ele vor continua miercuri în jumătatea de vest a ţării, apoi se vor extinde treptat şi în restul zonelor, cu excepţia celei de sud-est, unde vor fi ploi şi lapoviţă. Tot la mijlocul săptămânii, vom scăpa de ger, iar ziua vor fi maxime preponderent pozitive.

 

Comentarii

comentarii