Weekend cu acțiune pentru Salvamont Muntele Mic – Intervenții pe pârtii VIDEO

Echipa Salvamont Pe Muntele Mic, a intervenit duminică, în două cazuri mai grave. Pe întreg weekendul, în total, în stațiune au fost înregistrate peste 20 de accidentări. Au fost cazuri când mașinile ambulanței solicitate pe munte de Salvamont, au transportat și câte doi accidentați ușor deodată.

Iarna a venit cu adevărat peste Munții Banatului iar stațiunea Muntele Mic, a fost luată cu asalt în aceste zile. Se estimează că doar sâmbătă și duminică, pe munte au urcat aproape 2000 de autoturisme.

Pârtiile au fost aglomerate în weekendul trecut iar salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiști să fie echipați corespunzător, să fie prudenți pe pârtii pentru a evita orice risc de accidentare și să aibă grijă la drum când urcă muntele deoarece de-o parte și de alta a drumului, sunt parcate sute de autoturisme care nu mai au loc în stațiune.

,,În plus, fiecare să intre pe pârtia adecvată pregătirii lui. Cei ne experimentați și care nu stăpânesc arta schiatului foarte bine, sunt sfătuiți să aleagă pârtiile cu gradul de dificultate adecvat pregătirii lor sportive. Altfel, iși pun în pericol sănătatea lor, dar și pe a celorlalți schiori de pe pârtie” spune șeful Salvamont Caraș Severin, Cornel Galescu.

Comentarii

comentarii