Weekend plin de evenimente, controale și verificări pentru siguranța cetățenilor VIDEO

Poliţiştii cărășeni au acționat zilnic, în perioada 28-31 iulie, pentru siguranța comunității și pentru ca manifestările organizate în judeţul nostru în această perioadă, să se desfăşoare fără evenimente nedorite.

Polițiștii, împreună cu celelalte forțe, au acționat la festivalul Rock the Wolves Gărâna 2022, la concertul Motors Rock și la parada moto de la Bocșa, precum și la „Serbările Verii” de la Oțelu Roșu, pentru ca evenimentele să se desfășoare fără incidente în ceea ce privește ordinea și siguranța publică.

Pentru menținerea ordinii și liniștii publice, polițiștii au desfășurat 71 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost aplicate 604 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 225.000 de lei

În urma abaterilor constatate la regimul rutier, au fost reținute 46 de permise de conducere și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112 au fost primite în această perioadă, 233 de solicitări, la care polițiștii au intervenit cu operativitate.

Totodată, au fost înregistrate 47 de infracțiuni, dintre care 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere. Din acestea exemplificăm:

În seara zilei de 29 iulie, la ora 21.00, polițiști din cadrul Poliției Orașului Oravița au oprit pentru control, pe DN 57, un autoturism care circula din direcția Greoni spre Oravița. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat că șoferul autoturismului avea o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. De asemenea, acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.