Zăpadă cât pentru o iarnă căzută într-o zi în nordul Banatului Montan VIDEO

Peste judeţul Caras Severin a nins mai bine de 15 ore continuu. În zona muntoasă Muntele Mic – Tarcu, cantitatea de zăpadă a fost aşa de mare încât a acoperit satele comunei Turnu Ruieni cu aproape 50 de cm de omăt.
În același timp, în staţiunile Semenic şi muntele Mic a nins şi a viscolit atât de puternic încât autoritățile au luat decizia de a închide drumurile judeţene de acces spre staţiuni. Troienită, zăpada are şi peste 5 m înălţime și probabil vor trebui câteva zile până ce lucrurile vor fi puse la punct.

Din păcate, drumarii care trebuiau să cureţe drumul judeţean DJ 608A nu au acţionat aşa cum trebuie iar circulaţia s-a transformat într-un calvar pentru şoferii care au circulat între Borlova şi Caransebeş.

Locuitorii satelor Zervesti, Turnu Ruieni şi Borlova nu au stat cu mâinile în sân. Au pus mâna pe lopeţi şi au curăţat zăpada din fata caselor pentru a putea intra în curţi. Este zăpada mare, oamenii spun că de mulţi ani nu a mai nins aşa de mult, dar nu sunt localităţi blocate în afară Staţiunii Muntele Mic unde este viscol şi drumul este închis.

Din cauza ninsorii şi a stratului gros de zăpadă, mai mulţi copaci au căzut peste drumul ce leagă satul Borlova de Staţia Telescaun şi de acolo spre staţiunea Muntele Mic. Pompierii militari ai intervenit pentru degajarea drumului.

În jurul orei 22, alţi copaci au căzut peste linia e alimentare cu energie electrică a staţiunii Muntele Mic lăsând staţiunea în beznă. Cabanele şi hotelurile deschise în această perioadă, au generatoare proprii de curent electric.

În rest, iarna şi zăpada au creat peisaje de o frumuseţe rară la poalele Muntelui Mic şi ale Țarcului.

Comentarii

comentarii