Zăpada mieilor peste Banatul Montan – Reșița în două anotimpuri VIDEO

Chiar dacă zile lui februarie si martie au fost de primăvară din cauza temperaturilor destul de mari, chiar foarte călduroase de parcă eram la sfârșit de toamnă, începutul lui aprilie, a adus o vreme rece. Tot mai rece de la o zi la alta. Numai că de câteva zile, se pare că iarna vrea să demonstreze că este la ea acasă şi încă are putere.

De astă noapte, în zona montană a Caraş Severinului, a nins cât să întindă la maxim nervii bănățenilor. Azi dimineaţă, pe Semenic erau 30 de centimetri de omăt nou depus peste ceilalți vreo 80 de până acum, iar meteorologii spun că va mai ninge şi azi şi la noapte, până sambata.

Culmea este că la Crăciun, la Reșița erau ghiocei înfloriți și 15 grade, acum sunt vreo 3 și totul este alb pe dealuri și pe munți. Mai grav este faptul că au început să înflorească pomii fructiferi iar florile au fost acoperite de omăt.

Cu toate acestea, localnicii mai în vârstă de la poalele Semenicului, nu se arată deloc miraţi de zăpadă. Ei spun că sunt obişnuiţi şi că în alţi ani, zăpada a fost chiar şi mai mare. Au fost ani când a nins şi în luna mai. În câteva ore, zăpada s-a topit și soarele a strălucit pe cer. Dar, este un soare cu dinți.

Comentarii

comentarii