Zăpada mieilor s-a transformat în povestea balaurului alb – Drum închis cu troiene de 10 m pe Semenic VIDEO

Drum închis cu troiene de 10 m pe Semenic. Drumul spre Staţiunea Semenic- Drumul Județean 582E Prislop-Semenic, a fost închis la intrarea pe platou din cauza vântului puternic de zilele trecute. Oamenii care au trăit o viață pe munte, spun nu-și amintesc ca vântul să mai fi bătut cu o atâta putere și nici să fi fost atâta zăpadă la sfârșit de martie pe Semenic. Vântul a viscolit zăpada și a format troiene și de 10 metri în unele zone.

Degeaba încearcă drumarii să îndepărteze zăpada cu turbofreza. Din cauza troienelor care au între 8 și 10 metri, efectiv nu se poate acționa. De fapt, mașinăria ar crea un tunel prin dealul de zăpadă, tunel care s-ar prăbuși peste utilaj și oameni. Și, atenție, nu vorbim de cazuri izolate – este vorba de o porțiune de sute de metri. De la intrarea pe platou și până sus în zona stațiunii. Situația este cu adevărat dezastroasă în zona văii de la Idioți. Troienele au acolo și 10 metri. În rest, pe tot platoul, media grosimii stratului de zăpadă este de aproape doi metri.

Au fost scoase toate utilajele operatorului de deszăpezire: taf-uri, turbofreze, tractoare cu lamă şi răspânditoare de material antiderapant. Alți angajați au urcat pe mormanul de zăpadă și l-au luat la….lopată. oamenii taie creasta troianului cu lopată și aruncă zăpada în fața turbofrezei care o aruncă în lateralul drumului. Fără a exagera, drumarii duc o adevărată bătălie cu ultimele zvâcniri ale unei luni martie deosebit de capricioase.

Comentarii

comentarii