Zapada si iarna grea la Resita si in Caras Severin VIDEO

Codul de iarnă grea galbenă şi portocalie, a poposit și pe meleagurile Banatului Montan. Din fericire, temerile autorităților locale au dat roade. Iarna nu i-a luat pe nepregătite pe reşiţeni. Oamenii sunt bucuroşi de ninsoarea căzută, mai ales că sunt câţiva ani de când la Reşita nu a mai nins aşa abundent.
Răcirea bruscă a vremii a adus şi primii fulgi de zăpadă în Banatul Montan . Dacă pe Muntele Semenic, stratul de omăt are pe undeva la 50 de cm, în oraș, la poalele muntelui, a început să ningă abia spre seară. Cu toate acestea, iarna nu i-a luat pe nepregătite pe drumarii reșițeni. Utilajele au acţionat încă de la primii fulgi iar la Reşita unde stratul de zăpadă are peste 20 de cm, se circulă în condiţii de iarnă.

Angajații primăriei au ieșit pe străzi aseară în jurul orei 21 când stratul de zăpadă a ajuns în unele zone ale orașului la câțiva centimetri. Fiindcă an de an s-au înregistrat probleme pe străzile în pantă ale orașului și mai ales la intrările în oraș dinspre Oravița sau Caransebeș sau la ieșirile spre Semenic și Anina pe DN 57 și 58, drumarii au acționat cu utilaje cu lamă şi răspânditoare de material antiderapant din primele ore.

Serviciul și acțiunile de deszăpezire au fost structurate în așa fel încât în permanență, pe traseu să se afle mai multe echipaje care să intervină la nevoie. Acțiunea este supravegheată de primarul orașului și directorii de direcții sau șefii de servicii din cadrul primăriei astfel că la Reșița, chiar dacă stratul de zăpadă a ajuns la câțiva cm, drumurile sunt aproape ,,la negru”. Nu trebuie uitat că totuși ,,iarna nu-i ca vara” si ninge puternic. Deci, la Reșița se circulă în condiții de iarnă.

Situaţia nu este la fel în cazul drumurilor judeţene. În anumite zone, la ieşirile spre Muntele Semenic, nu s-a acţionat cu material antiderapant, astfel ca, autoturismele au patinat şi abia împinse au plecat de pe loc. Din cauza carosabilului alunecos, au fost semnalate peste 30 de accidente spre Oravita, Anina, Valiug, precum si pe DN
Resita – Lugoj.

Reşiţenii nu au aşteptat invitaţii speciale: au pus mâna pe lopeţi şi au trecut la îndepărtarea zăpezii din faţa magazinelor şi imobilelor. Mai multe localităţi nu sunt alimentate cu energie electrică din cauza liniilor de alimentare avariate. Târnova, Valea Mare, Forotic, Surducu Mare, Brezon, Doclin, Dognecea, Biniş,Tirol şi Fizes.

Comentarii

comentarii