@Breaking newsActualitate

Zeci de credincioși au venit la slujba de Bobotează pentru a primi apă sfințită și binecuvântare de la preot la Rudăria VIDEO

Ca în fiecare an, în data de 6 ianuarie, creștinii ortodocși din Rudăria au participat la slujba de sfințire a apei din centrul satului. Oamenii au stat la rând pentru a primi puțină apă sfinţită pe care o vor bea timp de opt zile și cu care își pot sfinți locuințele și animalele din gospodărie.

Rudărenii spun că Agheasma nu se strică niciodată, rămâne mereu proaspătă datorită prezenței în ea a Harului Lui Dumnezeu. Fiecare sătean atașează o ramură de busuioc în sticla în care își pune Agheasmă, pentru stropirea membrilor din familie. Tot cu acea crenguță de busuioc se va stropi și casa, curtea grădina, vitele, ogoarele și livezile, spre a fi păzite de lucrurile necurate. Acest obicei se face doar de Bobotează, însă după sărbătoarea Botezului Lui Hristos poate fi păstrată tot anul.

La Eftimie Murgu, după liturghie, preotul face slujba de Bobotează în centrul satului, iar la final merg în procesiune la râu unde se sfințește apă și acolo. 

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii