@Breaking news@Ultimele NoutatiActualitateDiverse

Zeci de hactare de teren si fanete in flacari la Garnic VIDEO

„Stați liniştiți în casă, nu mai dați foc” – este mesajul primarului din comuna Gârnic către oamenii care dau foc la livezi. De aproape trei zile, pompierii din Moldova Nouă, autoritățile locale, localnicii şi pădurarii din zonă, se luptă cu incendiile de vegetație provocate de piromani în izlazurile comunei Gârnic.

Ieri, în urma unui apel la 112, s-a intervenit pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație pe păşunile comunei Gârnic. La fața locului s-a deplasat o autospecială a pompierilor din Moldova Nouă pentru stingerea focului.

În ajutorul pompierilor militari, au sărit şi angajați a-i primariei, dar şi localnicii care aveau grădini în zonă. Focul a mistuit hectare întregi de livezi, garduri şi grădinile localnicilor. Abia au răsărit legumele, că focul le-a dogorit. Intervenția bine coordonată de pompierii militari, a făcut ca focul să nu se extindă şi la pădurile Ocolului Silvic Moldova Nouă. La locul incendiului a venit și primarul comunei care a muncit cot la cot cu pompierii.

Între localitățile Padina Matei, Moldovița şi Gârnic, aproape în fiecare zi pompierii intervin la incendii de vegetație. Primarul comunei Gârnic, Nicolae Tismănariu, roagă piromanii să stea liniştiți în case, să nu mai dea foc la livezi și apoi să fugă pentru că şi aşa sunt probleme cu coronavirusul. Nu mai este nevoie și de problemele generate de localnici iresponsabili.

Comentarii

comentarii