Zeci de oameni blocați pe câmp într-un tren defect la Remetea Mare VIDEO

ALERTĂ în trenul Bucureşti-Timişoara: 200 de călători au fost evacuaţi, după ce locomotiva a luat foc. Peste 200 de persoane au fost evacuate din trenul care circulă pe ruta București – Timișoara, în urma unui incendiu care a izbucnit, duminică seara, la locomotiva garniturii. Conform pompierilor, ard mocnit elementele combustibile ale compresorului principal al locomotivei.
În total, 200 de persoane au fost evacuate din tren, din care 170 au fost transportate cu altă garnitură la Timișoara. Celelalte 30 au refuzat transportul cu trenul, motiv pentru care vor ajunge la Timișoara cu mașini particulare.
În gara din Recaș au intervenit pentru stingerea incendiului opt pompieri cu mai multe autospeciale. Alimentarea cu energie electrică a liniei de înaltă tensiune a fost întreruptă.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, incendiul a izbucnit la locomotiva electrică a unui tren interregio care circulă pe ruta București – Timișoara, în gara din localitatea Recaș.

Întâmplarea de azi, vine după necazul de sâmbătă când pe aceiași rută, peste 300 de oameni, inclusiv familii cu copii mici, au rămas blocați într-un tren care s-a defectat în apropiere de Remetea Mare, în Timiș.

Este vorba despre trenul care face legătura între Budapesta și București prin Timișora. Oamenii se plâng că nu li s-a dat nicio sticlă de apă. Călătorii nu au avut informații despre momentul în care vor pleca de acolo.

”Trenul trebuia să plece la 14:00 din Timișoara. A plecat cu întârziere de 45 de minute din cauza defectării locomotivei. Am plecat de acolo și ne-am blocat în Remetea Mare. Am înțeles că s-a rupt un fir de contact și nu mai există curent. Stăm aici de la 15:10.
Ne-au spus doar controlorii că s-a rupt firul. Nu mai avem nici aer condiționat în tren pentru că nu e curent. Sunt 37 de grade afară, gândiți-vă cum e aici”, a declarat Ovidiu Știrbei din Caransebeș, călător aflat in tren, pentru Antena 3.

Comentarii

comentarii