Zilele Reşiţei la final cu peste 50.000 de spectatori și participanți EXCLUSIV VIDEO

28 iun (115)După trei zile de sărbătoare tradiţională cu tot tacâmul, adică de la spectacole și muzică și până la tradiționalele grătare cu mititei și pulpe la care se adaugă, călușeii, baloane, ciocane, tobogane, din nou călușei și altele, în municipiul de pe Bârzava s-a făcut liniște. Cele trei zile de petrecere au ajuns la final. Manifestările din cadrul ,,Zilelor Reşiţei” s-au ținut pentru prima dată într-o locație nouă, gen OctoberFest, iar prin locația respectivă, în cele trei zile, s-au perindat undeva la peste 50.000 de oameni. Cifrele sunt date de organizatori.
,,Zilele Reşiţei şi Ruga Bănăţeană 2013” au adus în fața spectatorilor artiști de marcă ai muzicii ușoare, corale și populare. Pe scena special amenajată în zona Câlnic, au dansat nemții, croații, sârbii, românii și iarăși sârbii. Au cântat și încântat publicul solişti de muzică populară din mai toate părțile țării: s/a început normal cu Banatul dar au fost și artiști din Crişana, Transilvania şi Moldova. Bomboana de pe tort a fost renumita Dragana Mirkovic- artistă de renume din Serbia. Din păcate, de marea și renumita Antonia, nu a fost decât numele. Aceasta i-a dezamăgit pe mulți, mai ales pe fanii ei care acum au avut ocazia să o vadă live făcând un playback jalnic. De fapt, adevăratul spectacol al Antoniei l-au făcut cei doi dansatori care au însoțit-o și care au electrizat, mai ales partea feminină a publicului prin mișcările lor.

Chiar dacă discutăm de un program foarte încărcat cu nume de marcă, organizatorul manifestării- adică Primăria Reșița, nu a scos prea mulți bani din buzunar fiindcă petrecerea din acest an a fost plătită în mare parte din fonduri europene. Printr-un program transfrontalier, a fost achiziționată și scena care costă pe undeva la 50.000 de euro. Toate acestea împreună cu spectacolul, sunt parte integrantă a programului intitulat „Nestemate ale tezaurului folcloric românesc și sârbesc – Păstrarea și promovarea tradițiilor culturale în Reșița, Lugoj și Veliko Gradiște”- program finanţat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia.
Dragana a încheiat seria de spectacole cu un recital de peste trei ore, spectacol care a ridicat adrenalina spectatorilor la cotele cele mai înalte. Sute de spectatori, poate mii, au venit din satele din jurul Reșiței, dar și din județele Timiș, Mehedinți sau chiar din……Serbia.
Și așa s-a mai încheiat cea de a cincia ediție a ,,Zilelor Reşiţei” organizate de Primarul Mihai Stepanescu în cel de al doilea mandat al său. NU este de omis că Dragana a cântat peste trei ore, a cântat live în aerul rece al nopții și a făcut spectacol adevărat de artist adevărat. La un moment dat, Dragana și-a schimbat ținuta. Ea și-a dat jos blaiezerul rămânând într-o rochie superbă de seară- și- în semn de prețuiure pentru fani, l-a dăruit uneia dintre spectatoare.
Ca de obicei, InfoCs vă prezintă un material video realizat cu acest prilej.

Comentarii

comentarii