Zimbrii au intrat in grădinile localnicilor din comuna Cornereva VIDEO

Locuitorii din apropierea satului Ohaba din comuna Cornereva au avut nevoie de sprijinul jandarmilor cărășeni pentru a alunga zimbrii care au intrat în livezi, fânețe și grădinile localnicilor.

În urma unui apel primit prin Sistemul Unic de Urgenţă 112, jandarmii montani din cadrul Postului Băile Herculane au fost solicitați pe raza comunei Cornereva, deoarece atrași de modul facil de ași procura hrana, mai mulți zimbrii au intrat în livezile și grădinile oamenilor. Momiți de mirosul porumbului crud și al fructelor din livezi, zimbrii au ibntrat în lanul cu porumb, în livezi și în grădini.

Jandarmii montani ajunși la fața locului au reușit să îndepărteze animalele din zona gospodăriilor, folosind mijloacele acustice, până la liziera pădurii, după care au solicitat sprijinul reprezentațiilor ONG-ului care se ocupă de protejarea zimbrilor.

Animalele au fost preluate de aceștia și au fost readuse în habitatul natural, departe de zonele locuite. Echipa de intervenție a mai rămas în zonă, asigurând perimetrul pentru siguranța locuitorilor.

Zimbrii provin din rezervația de la Armeniș unde au fost aduși printr-un program al wwf Romania. Programul a început în urmă cu câțiva ani, animalele s-au aclimatizat și obișnuit cu noul habitat și au ajuns să se îmulțească pe cale naturală.

Comentarii

comentarii