Ziua Drapelului marcată la Reşita de autoritati, dar fara resiteni VIDEO

Ziua Drapelului Naţional a fost marcată, la Reşita, printr-o ceremonie publică, la catargul din Parcul Tricolorului. Evenimentul a fost organizat de Instituţia Prefectului, Primăria Municipiului Reşita şi Garnizoană Reşita. De fapt, reprezentanții acestor instituţii au fost cam singurii participanţi fiindcă reşiţenii au lipsit aproape cu desăvârşire de la acest eveniment. Asta în pofida faptului că evenimentul a fost mediatizat cu câteva zile înainte. Cativa trecatorfi ce au avut drum prin zona, s-au oprit cateva secunde, si cand au aflat despre ce este vorba, si-au vazut de drum. Deci, reşiţenii au refuzat invitaţia autorităţilor de a serba împreună Ziua drapelului naţional.

Totul s-a desfasurat dupa un tipar parca tras la indigo cu cel de anul trecut. Ceremonia de înălţare a Drapelului a debutat cu prezentarea salutului drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare. După citirea mesajului ministrului Afacerilor Interne, drapelul tricolor a fost binecuvântat şi, apoi, a fost înălţat pe catarg, în acordurile Imnului naţional al României.

În final, cei prezenţi, oficialităţi locale şi judeţene şi reprezentanţi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi ai Ministerului Apărării Naţionale, au salutat drapelul national si au asistat la defilarea gărzii de onoare.

Comentarii

comentarii