Ziua Internaţională a bărbatului nu este cunoscuta de resiteni; este marcată anual la data de 19 noiembrie VIDEO

Ziua Internaţională a bărbatului nu este cunoscuta de resiteni; este marcată anual la data de 19 noiembrie. Eveniment inaugurat în Trinidad și Tobago în anul 1999, ziua internațională a bărbatului este un eveniment anual celebrat cu scopul de a ne concentra atenția pe sănătatea bărbaților și a băieților, dar și cu scopul de a promova egalitatea între sexe. Încă din anii 1960 a existat solicitarea pentru o zi internațională a bărbatului, moment în care s-a raportat faptul că mulți bărbați încearcă să transforme ziua de 23 Februarie în ziua lor, drept echivalentul zilei de 8 Martie, Ziua Internațională a Femeilor.

Obiectivele sărbătoririi Zilei Internaționale a bărbatului includ concentrarea asupra sănătății bărbaților și băieților, îmbunătățirea relațiilor dintre sexe, promovarea egalității între sexe și prezentarea de modele masculine de urmat.

 Este o ocazie pentru a evidenția discriminarea față de bărbați și băieți și pentru a sărbători realizările și contribuțiile lor, în special contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și grija de copii.

Ziua Internaţională a bărbatului nu este cunoscuta de reșițeni; este marcată anual la data de 19 noiembrie. Iată ce spun si știu reșițenii despre sărbătoarea de azi:

Comentarii

comentarii