Ziua lui Pi Ziua Internaționala a Metematicii sărbătorită cu calcule la Școala 7 din Reșița VIDEO

Ziua Internațională a Matematicii, cunoscută și ca Ziua Pi, este marcată pe 14 martie, această dată fiind legată de 3,14 sau constanta Pi. Ziua Internațională a Matematicii a fost recunoscută de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) la conferința generală din 2019. Anterior, data de 14 martie era marcată ca Ziua Pi, fiind sărbătorită pentru prima dată în 1988.

La Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița a fost marcată Ziua Internațională a Matematicii. Toți elevii școlii au fost implicați în acțiuni dedicate acestui eveniment.

Astfel, începând cu prima oră, elevii au primit un chestionar cu întrebări care se referă strict la rolul și importanța matematicii în evoluția fiecăruia.

La ora 11:00, elevii ciclului primar au participat la un concurs de matematică, denumit, generic ,,MATE + 7”. Începând cu ora 12:00, și elevii ciclului gimnazial au intrat și ei în concurs.

Cei mai mici elevi ai școlii, cei din clasele pregătitoare și întâi, au participat și ei la acțiunea școlii, prin diverse ateliere organizate la nivelul claselor.

Ziua Internațională a Matematicii a fost marcată la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița. Elevii școlii au fost angrenați în tot felul de concursuri și activități care le-a demonstrat că matematica este parte din viața noastră de zi cu zi și că ea este foarte importantă în desfășurarea activităților, de la cele mai simple până la cele mai complexe.

Coordonator proiecte și programe educative,

Prof. Cristina Ardeleanu

Comentarii

comentarii