Ziua mondială a drepturilor consumatorilor în Caraş-Severin VIDEO

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost marcată şi în Caraş-Severin. Comisariatul Judeţean a desfăşurat o serie de activităţi de informare a populaţiei cu privire la drepturile pe care le au atunci când achiziţionează produse.

Tematica de anul acesta privind Drepturile consumatorului a fost comerţul electronic. Astfel cărăşenii au fost informaţi cu privire la drepturile pe care au atunci când achiziţionează produse online. Printre produsele cumpărate prin intermediul internetului se numără electronicele, cei care au achiziţionat astfel de produse sunt în general mulţumiţi, iar eventualele reclamaţii s-au rezolvat amiabil, însă unii reşiţeni sunt scepici în ceea ce priveşte cumpărăturile online.

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor a fost proclamată şi prin Rezoluţia nr. 39/248 din 1985 a Adunării Generale a ONU, intitulată “Principiile directoare pentru protecţia consumatorilor”. Potrivit rezoluţiei ONU, consumatorul trebuie protejat de pericolul de a achiziţiona produse ce îi pot afecta viaţa, sănătatea, siguranţă.

Comentarii

comentarii