Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului la sân marcata de Tudorita Nicula la Herculane VIDEO

Organizația Femeilor Liberale din Filiala PNL Caraș-Severin, împreună cu Asociația „Din inimă pentru inimă”conduse de Tudorița Nicula, au organizat în weekendul trecut la Hotelul Cerna din Stațiunea Băile Herculane, o întâlnire prilejuită de Ziua Mondială de Luptă împotriva cancerului la sân.

 

 

Au fost dezbătute cazuri de vieți salvate şi propuse măsuri pentru extinderea prevenției şi a consultării periodice a specialiștilor. Au participat invitați de la Organizația Tinerilor Liberali, din Organizației Seniorilor Liberali, primarul orașului Băile Herculane, Cristian Miclău si senator Ion Marcel Vela, președintele Filialei PNL Caraș-Severin.

Momentul un prilej pentru a le reaminti femeilor că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă. În România, mai puţin de 10% din noile cazuri sunt diagnosticate în fază incipientă. În lume,potrivit statisticii, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza cancerului la sân. Pentru a marca această zi, clădiri simbol sunt iluminate în roz.

Dragostea pentru viață, prevenția, optimismul și încrederea în lupta cu boala sunt condiții esențiale pentru victoria împotriva acestui flagel.

La sfârșitul acțiunii s-au lansat baloane roz în Parcul Vicol și s-a organizat un marș până la Primăria orașului pentru conștientizarea luptei cu o boală ce poate fi învinsă. Clădirea administrativă a fost luminată în culoarea roz, culoarea adoptată ca simbol în lupta anticancer.

 

Comentarii

comentarii