Ziua Naţională 2019 petrecută în zăpadă şi aer curat pe Semenic VIDEO

Ziua Naţională 2019 petrecută în zăpadă şi aer curat pe Semenic. Dacă majoritatea reşiţenilor au petrecut Ziua Naţională la paradă şi în centrul oraşului, o altă parte a ales un mod mai ion edit de a petrece ziua naţională. Oamenii au urcat în maşini şi au urcat pe muntele Semenic la o plimbare şi o gură de aer proaspăt.

 

 

Peisajul este unul de vis fiindcă pe munte a nins noaptea trecută. Zăpadă a coperit totul iar peisajul este mirific, de poveste. După o plimbare în aerul rece şi tare al muntelui, turiştii de ocazie au intrat la căldură şi un pahar de vin fiert. Cornel Podeanu – străjerul Muntelui Semenic – cel ce de ani mulți, foarte mulți, încearcă să țină în viață activitatea comercială de pe munte, a pus în funcțiune ,,fabrica de vin”. Vorbim aici de celebrul ,,roșu de Semenic” un vin fiert cu fel de fel de fructe și mirodenii al cărui secret numai Podeanu îl știe fiindcă – el este creatorul rețetei. Este știut faptul că sunt bănățeni – chiar și din Timișoara- ce vin special pe munte, chiar și pentru câteva ore, pentru a se bucura de aerul curat și un pahar din vinul fiert al lui Cornel. Dar la mare căutare sunt ceaiurile fierte și îndulcite cu miere, ori ciocolata caldă.

 

Ziua Naţională 2019 petrecută în zăpadă şi aer curat pe Semenic. Alţi reşiţeni, au împuşcat doi iepuri dintr-o lovitură: după ce au participat la manifestațiile din oraş, oamenii au urcat pe munte la o scurtă plimbare. Din păcate, la început de decembrie, Muntele Semenic poate oferi doar peisaje deosebite, aer curat şi 3 cabane deschise. Cu toate acestea, oamenii apreciază serviciile oferite – și asta la prețuri modice.

 

Comentarii

comentarii