Ziua Națională 2023 cu un tricolor imens pe Crucea Eroilor de pe Muntele Mic VIDEO

,,Salvamont Caras Severin urează La multi ani tuturor românilor într-un mod original. Astăzi în jurul prânzului, în condiții de viscol cu vânt de peste 50 km, în mod simbolic și de mare cinstire, membrii Salvamont Echipa Muntele Mic, au arborat pentru al 10 – lea an consecutive un drapel imens pe Crucea Eroilor Bănățeni aflată la o altitudine de 1625 de metri” a spus șeful Serviciului Salvamont, Cornel Galescu.

Crucea monument de pe Muntele Mic, este confecționată din oţel, are 27 m înălțime şi este amplasată pe Cleanţul Găinii la o altitudine de 1625 m. Actuala construcție din metal a fost amplasată pe munte în anul 2003 pe ruinele vechii cruci ce a fost montată pe Muntele Mic în anul 1936 în amintirea eroilor grăniceri bănăţeni căzuţi în războiul pentru Marea Unire din 1918.

Luminile crucii–monument de pe Muntele Mic se văd în nopţile senine din Caransebeş, Lugoj, de pe Dalul Cioara din Reșița sau chiar din Timişoara.

Crucea si drapelul sunt două simboluri esențiale atunci când vorbim despre unitate și independent. In cele mai grele momente, acestea au ținut vii încrederea si voința poporului român.

 

Comentarii

comentarii