Ziua Națională a fost marcată la Bocșa într-un fel mai aparte VIDEO

Ziua Națională a fost marcată la Bocșa într-un fel mai aparte. Un grup de inițiativă format din elevi de liceu și din clasele V – VIII de la Liceul Tata Oancea, a mers în audiență la primarul Mirel Pascu și i-au propus un alt fel de a marca Ziua de 1 Decembrie. Dacă până acum manifestarea se limita la un scurt moment poetic și depunerea de coroane la Monumentul soldatului necunoscut din fața Primăriei, în acest an, la Bocșa a avut loc o adevărată petrecere în adevăratul sens al cuvântului.

Copiii – dintre care unii sunt și membrii la diferite cercuri artistice ale Casei de cultură din Bocșa, i-au propus edilului ca sărbătorirea Zilei Naționale să se facă în noul loc de agrement ,,la Insulă”. Acesta a fost amenajat de primărie și inaugurat anul trecut de Crăciun și a devenit o atracție pentru bocșenii de toate vârstele. Tinerii au obținut o finanțare din partea Primăriei – bani cu care au cumpărat alimente din care au pregătit peste 500 de porții de gulaș din carne de porc și fasole cu ciolan la cazan.

Alți colegi ai tinerilor din clasele mai mici ale aceleiași unități de învățământ au pregătit un program artistic dedicat marii sărbători. Fanfara orașului a interpretat Imnul național și a oferit un scurt program muzical cu muzică de promenadă. Manifestarea a fost deschisă cu intonarea Imnului Național, o slujbă religioasă în memoria eroilor căzuți și scurte alocuțiuni ale primarului Mirel Pascu, Dan Liuț – directorul Casei de cultură, subprefectul Cristian Gâfu și directorul Liceului Tata Oancea, profesorul Vasile Dragoș.

Comentarii

comentarii