Ziua Națională sărbătorită de ,,Profu” și elevii săi, la Praga VIDEO

A fi patriot nu e un merit, e o datorie. Numai cine nu socoate iubirea de țară drept o datorie e în stare să se laude cu ea.” – George Topârceanu

Iubirea este, poate, unul dintre cele mai vaste concepte care există încă de la începutul lumii. Ea se poate manifesta în nenumărate moduri și poate lua diverse forme, uneori ele fiind atât de profunde încât nu pot fi înțelese nici chiar de către ființa umană. Dragostea față de țară pare, în primă instanță, ceva deosebit de firesc. Însă pe măsură ce descoperi adevăratele ei înțelesuri, realizezi că ea este mult mai mult decât o datorie, este un mod de a trăi.


Acest lucru l-au simțit, pe propria piele, cei 200 de oameni care și-au unit mâinile și sufletele pentru a sărbători cea mai importantă zi din viața de cetățean, Ziua Națională a României. Elevii Colegiului Național „Traian Lalescu” și alți tineri care și-au exprimat dorința de trăi frumos experiența unui oraș minunat au arătat, încă o dată, în zi de sărbătoare, că sunt Mesageri ai Unității și că bunăvoința și entuziasmul pot fi copleșitoare, atât timp cât sunt destul de intense.


Pentru câteva minute, timpul și tot ceea ce a existat în jur s-a oprit și fiecare a reușit să își aducă contribuția în crearea unei atmosfere de poveste. Acest basm care a luat naștere în cel mai spontan mod posibil, în care oamenii se țineau de mână, cântau și se rugau pentru bunăstarea patriei lor, a fost molipsitor și pentru ceilalți din jur, determinându-i să se alăture momentului nostru solemn.


Mulțumim celor care au făcut posibilă această experiență și, mai ales, mulțumim lui Dumnezeu pentru șansa de a sărbători această zi minunată, chiar și la o mie de kilometri departe de casă.

Imagini amator.

.

Comentarii

comentarii