Ziua Pompierilor din România marcata la Resita VIDEO

Ziua Pompierilor din România marcata la Resita. Pentru a sărbători Ziua Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a organizat un simpozion cu tema ,,Semnificaţia zilelor de 13 și 15 septembrie”.

Muzeul Banatului Montan din Reșița a găzduit o acțiune premergătoare Zilei Pompierilor. Tema principala a intâlnirii a fost cooperarea pompierilor din structurile serviciilor profesioniste cu administraţia locală, serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. În momentul de față, niciuna dintre cele 77 de servicii voluntare pentru situații de urgență nu sunt avizate conform noului ordin al Ministerului Afacerilor Interne, acestea trebuie să depună documentele necesare până in luna decembrie.
SINCRON: col. Corina Braje, sef SPIRC ISU Semenic

Cele mai des intâlnite intervenții ale Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență au loc la incendiile de vegetație și inundații. O problemă cu care se confruntă aceste servicii este lipsa personalului.

Ziua Pompierilor din România marcata la Resita. Acțiunile dedicate Zilei Pompierilor vor continua vineri la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic cu Ziua Porților Deschise unde vor fi prezentate tipuri de misiuni la care participă pompierii, exerciţii demonstrative şi tehnici de intervenţie.

Comentarii

comentarii