@Ultimele NoutatiUtilitare

Ziua Protectiei Civile marcată si la Resita

În fiecare an, la data de 28 februarie, se sărbătorește Ziua Protecției Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea a semnat Inaltul Decret Regal, ca Regulament al Apărării Pasive contra atacurilor aeriene.

Dacă la începutul existenței sale, protecția civilă îndeplinea misiuni exclusiv în caz de conflict armat, în prezent, în urma unificării structurilor de protecție civilă cu formațiunile pompierilor militari, atribuțiile ambelor instituții sunt indeplinite de către Inspectoratul General și Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență.

Aceste atribuții privesc identificarea riscurilor existente în diferite zone, informarea și pregătirea preventivă a populației cu privire la pericolele la care este expusă și regulile de comportare, organizarea intervenției în situații de urgență, alarmarea populației despre iminența pericolului, înlăturarea efectelor negative ale dezastrelor și asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate.

Cu această ocazie, în perioada 23-26 februarie, pompierii militari cărășeni au organizat o serie de acțiuni de informare preventivă la unități de învățământ, operatori economici, centre comerciale, precum și in diferite puncte de interes din orașele: Reșița, Anina, Bozovici, Băile Herculane, Mehadia.

Protecția civilă trebuie să fie o preocupare constantă a tuturor factorilor de decizie, dar și a cetațenilor simpli, cunoașterea riscurilor la care o comunitate este expusă fiind de o importanță deosebită.

  Compartimentul Informare și Relații Publice

Comentarii

comentarii