Ziua recoltei s-a transformat în zilele recoltei pentru reşiţeni VIDEO

Reşiţenii care nu şi-au făcut proviziile pentru perioada de iarnă au avut ocazia să cumpere, în aceste ultime 3 zile de septembrie, fructele, legumele şi zarzavaturile pentru gemuri, dulceţuri, zacuscă, paste şi fel de fel de murături.

Încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, producători din Caraş-Severin, dar şi din Timiş şi alte judeţe şi-au pregătit tarabele cu marfă pentru „Zilele Recoltei“.

Timp de trei zile, reşiţenii au fost întâmpinaţi cu tot ce au nevoie pentru cămara de iarnă. Vinete, roşii, ardei, castraveţi, varză, toate produsele pentru murături şi dulceţuri au fost etalate pentru doritori. Nu au lipsit meşteşugarii cu ceaune şi cratiţe din aluminiu, clopoţei şi clopote, hamuri, pielărie, dar şi produse din gama olăritului ori din apicultura.

Şi că oamenii să nu se plictisească şi după o zi de târguit, sărbătoarea continuă cu must, mititei şi pastramă. Bineînţeles că de la o aşa petrecere nu putea să lipsească muzica populară şi veselia. Şi unde mai pui că şi producătorii de rachie au avut o ofertă bogată. Primaria Resita a montat o scena pe care in fiecare zi au avut loc spectacole folclorice.

După o zi de muncă şi târguieli, toată lumea este mulţumită. Parcă muzica sună altfel cu un mic sau un pahar de must în faţă.

Despre preţuri – ca la piaţă, adică uşor negociabile, dar mari în comparaţie cu anii trecuţi. În schimb, a fost plin de producători cu zacusca şi fel de fel de preparate. Fie pe bază de legume, fie lactate şi carne. Pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele.

Atât cumpărătorii cât și vânzătorii spun ca sunt foarte mulțumiți de organizare, de locul aerisit în care are loc manifestarea, precum și de faptul că în permanență angajați ai Primăriei verifică să fie curățenie și ordine.

Comentarii

comentarii