COD GALBEN si COD PORTOCALIU de FURTUNI – DUPA ARSITA VINE POTOPUL

Utilitare

Deja la Reșița au căzut câțiva stropi de ploaie. Nu este nu știu ce, dar soarele nu mai arde cu așa tărie iar termometrul arată în jur de 30 de grade. Tot este mult, dar nu se compară cu cele 38 de ieri sau cu cele 41 de saptămâna trecută.

Vremea frumoasă şi sorele din ultimele zile din ţară vor fi întrerupte de un cod galben de furtună. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă ploi, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului.

Se vor semnala: frecvente descărcări electrice, ploi cu caracter de aversă care vor depăşi local 20 … 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici şi medii.

COD PORTOCALIU, până pe 13 august, ora 12:00

Începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (12 august) instabilitatea atmosferică va deveni deosebit de accentuată în jumătatea de vest a teritoriului, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În judeţele Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Cluj, Alba și Gorj, îndeosebi pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică (12/13 august) în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 50…60 l/mp și izolat 80…90 l/mp.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments