VIDEO Semmeringul României, calea ferată Anina- Oravița, mai săracă cu o cursă şi mai aproape de pericol

Actualitate Utilitare

mars trenuri anina oravitaCFR a decis ca tocmai acum când iarna este pe sfârșite și începe sezonul excursiilor, să mai scoată o cursă pe celebrul Semmering bănțean- calea ferată Anina – Oravița. Traseul este în mare suferință, călători sunt prea puțini- undeva la maxim 5 pe cursă şi din această cauză, datorită problemelor financiare, există pericolul desfiinţării traseului feroviar. Asta înseamnă automat MOARTEA unui traseu turistic feroviar unic în România, a celei mai vechi căi ferate din România. Lucrurile sunt foarte încurcate, intenţii bune sunt, dar …cam atât. De promisiuni este plin podul, în campania electorală aproape toţi candidaţii au bătut monedă pe această temă şi………….tot cam atât. Ba mai rău chiar- a mai fost anulată o cursă din cele trei existente.

După cum spun reprezentanţii proprietarului Societatea Naţională CFR SA, scoasă la licitaţie pe Bursa Română de Mărfuri, la sfârşitul lunii octombrie, linia de cale ferată Oraviţa-Anina nu a avut nici un ofertant. Punct. Adică, în România, absolut nici un operator în turism nu are nevoie de Semmering-ul românesc.
Conform procedurii, licitaţia va fi reluată cel mai probabil înainte de sfârşitul acestui an.
Nici un operator economic nu s-a arătat interesat de închirierea pe o durată de patru ani a liniei de cale ferată Oraviţa-Anina. După cum ne-a informat Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA, la licitaţia desfăşurată la sfârşitul lunii octombrie, la Bursa Română de Mărfuri, nu s-a primit nici o ofertă pentru închirierea secției CF Oraviţa — Anina. Compania Naţională a organizat atunci licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a mai multor staţii de cale ferată care aparţin infrastructurii feroviare neinteroperabile.
Licitaţia va fi cel mai probabil reluată, acesta fiind un angajament inclus în programul CFR de eficientizare a sistemului, care vizează reducerea cheltuielilor şi activităţilor neprofitabile. Printre obligaţiile prevăzute în contractul de închiriere se află şi preluarea şi păstrarea, de către operatorul economic care ar fi câştigat licitaţia, a personalului CFR existent.
În prezent, pe secţiunea Anina-Oraviţa îşi desfăşoară activitatea 77 de persoane iar numărul curselor între cele două orașe este în număr de două pe zi: dus- întors însemnând patru drumuri. Asta începând din această lună. Din Oravița, trenul pleacă la orele: 7:02 și 14:50.
A treia cursă a fost anulată. Din Anina, trenurile pleacă la orele 09:12 și 17:05.
Costul unui drum este de 5,20 lei iar grupurilor organizate, mai mari de 10 persoane, li se pot aplica reduceri la casierie.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments