VIDEO Ziua Imnului National la Resita – Mai multi militari decat spectatori

Actualitate

In fața a vreo 25-30 de reșițeni – pensionari ieșiți la piață sau la plimbare, la Reșița a fost marcată Ziua Imnului Naţional. Aproximativ 100 de jandarmi și pompieri – ,,jandierii” cum li se spune fiindcă sunt mereu aceiași, frumos îmbrăcai și bine pregătiți, au marcat sărbătoarea printr-un ceremonial religios şi militar desfăşurat la Monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului.

Ceremonialul dedicat Zilei Imnului Naţional a debutat cu prezentarea salutului drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu. Aceasta este prima manifestare publică la care noul prefect își face apariția de când a fost numit în funcție de la București. A urmat o scurtă slujba religioasă, mesajul ministrului Afacerilor Interne – Carmen Dan – şi intonarea imnului naţional al României.

În final, cei prezenţi au asistat la defilarea gărzii de onoare formată din jandarmi și pompieri. Chiar dacă asistența a fost foarte scăzută, militarii s-au comportat exemplar, au avut o ținută de sărbătoare și au defilat ,,ca la carte”.

Acţiunea a fost organizată de Instituţia Prefectului Caraş-Severin, Primăria Reşita şi Garnizoana Reşita – instituțiile respective fiind reprezentate de către viceprimarul Adrian Dacica, vicepreședintele CJ Ionuț Popovici, funcționari din Primărie și prefectură și comandanți militari ai jandarmilor, pompierilor și armatei (Garnizoana Resita).

Comments

comments

Powered by Facebook Comments