VIDEO Ziua Imnului National la Resita – Mai multi militari decat spectatori

In fața a vreo 25-30 de reșițeni – pensionari ieșiți la piață sau la plimbare, la Reșița a fost marcată Ziua Imnului Naţional. Aproximativ 100 de jandarmi și pompieri – ,,jandierii” cum li se spune fiindcă sunt mereu aceiași, frumos îmbrăcai și bine pregătiți, au marcat sărbătoarea printr-un ceremonial religios şi militar desfăşurat la Monumentul Eroilor din Parcul Tricolorului.

Ceremonialul dedicat Zilei Imnului Naţional a debutat cu prezentarea salutului drapelului de luptă şi trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu. Aceasta este prima manifestare publică la care noul prefect își face apariția de când a fost numit în funcție de la București. A urmat o scurtă slujba religioasă, mesajul ministrului Afacerilor Interne – Carmen Dan – şi intonarea imnului naţional al României.

În final, cei prezenţi au asistat la defilarea gărzii de onoare formată din jandarmi și pompieri. Chiar dacă asistența a fost foarte scăzută, militarii s-au comportat exemplar, au avut o ținută de sărbătoare și au defilat ,,ca la carte”.

Acţiunea a fost organizată de Instituţia Prefectului Caraş-Severin, Primăria Reşita şi Garnizoana Reşita – instituțiile respective fiind reprezentate de către viceprimarul Adrian Dacica, vicepreședintele CJ Ionuț Popovici, funcționari din Primărie și prefectură și comandanți militari ai jandarmilor, pompierilor și armatei (Garnizoana Resita).

Comentarii

comentarii