VIDEO Din nou oaspeti dragi la portile Prefecturii – In jur de 1.200- 1.400 de resițeni au marsaluit prin oras si au protestat în Centrul civic

Peste 1.500 de persoane au protestat joi seara în Reşita şi Caransebeş, împotriva ordonanței de modificare a codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea unor pedepse, oamenii solicitând abrogarea acestor acte normative.
În jur de 500 de persoane au plecat, joi seara din Parcul Tricolorului, într-un marș de protest pe principalele bulevarde ale municipiului Reşita, solicitând abrogarea ordonanței privind modificarea codurilor penale și a proiectului de lege privind grațierea. Protestatarii au plecat din Govândari şi au mărşăluit până în Centrul Civic unde s-au alăturat grupului strâns deja acolo.

Dacă miercuri reşiţenii s-au strâns doar în Centrul Civic, joi, s-au format doua ,,centre” de acţiune: unul în Parcul Tricolorului unde s-au strâns peste 500 de oameni iar celălalt în Centrul Civic. Distanţa dintre cele două zone ale oraşului nu i-a oprit pe reşiţenii de toate vârstele să mărşăluiască scandând sloganuri şi lozinci împotriva Guvernului, a lui Dragnea şi a PSD-ului.

Oamenii – de toate vârstele – unii cu copii după ei, au venit la protest cu pancarte pe care se pot citi mesaje precum: ,,Hotii- Hotii! Iesiti din casa – Daca va pasa!, PSD – Ciuma Rosie! Abrogați și plecați!, Nu vrem să ne transformați în hoți, sclavi și emigranți! DNA -să vină să ia!” şi multe, multe alte mesaje ,,de drag şi dragoste”. Nu au lipsit vuvuzelele, fluierele si alte obiecte de facut zgomot.

Coloana demonstranților a parcurs drumul până în Centrul Civic ignorând sediile PSD aflate în drumul lor. În fata Prefecturii şi a Consiliului Judeţean protestatarii au cântat Imnul Național. După imn au urmat aplauze şi mai apoi un adevărat cor al manifestanţilor , a huiduit și s-au strigat lozinci împotriva PSD, Dragnea, Guvern, din nou PSD, Dragnea şi Guvern.

În municipiul Caransebeş au fost mai putini protestatari decat miercuri. Circa 2-300 de protestatari, s-au adunat în fața Primăriei după care au mărșăluit prin centrul pietonal şi prin oraș scandand lozinci si sloganuri avand aceeasi tema ca si resitenii. Vezi video de mai jos!

Pe întreg parcursul manifestărilor, protestatarii din cele doua orase au fost supravegheaţi de jandarmi. Dacă ,,la vedere” erau doar câţiva – vreo 25-30, în spatele clădirilor erau garate mai multe camioane şi dube ale jandarmilor. In Parcul Tricolorului, jandarmii ,,au pescuit” câţiva tineri îmbrăcați mai ,,indecent” pentru manifestări de acest fel: hanorace, bluze pe gat, cagule sau fulare pe fețe.
Dupa ora 23, mitingul s-a incheiat, dar a fost data adunarea pentru vineri. Nu au fost inregistrate incidente.

Si o amintire in limba engleza de la timisoreni:

Comentarii

comentarii