10 km pe jos prin padure in fiecare zi pentru a ajunge la scoala VIDEO

10 km pe jos prin padure in fiecare zi pentru a ajunge la scoala. În comuna Șopotu Nou, autorităţile au investit pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii gimnaziale însă, pentru a ajunge la ea, zeci de elevi sunt nevoiţi să parcurgă chiar şi 5 kilometri pe jos şi apoi, alţi kilometri cu microbuzul. Este vorba despre copiii care locuiesc în satele izolate ale comunei, unde microbuzele şcolare nu pot ajunge.

La şcoala din Șopotu Nou învaţă 90 de elevi. Aproape 60 la sută dintre aceştia fac naveta, atât pe jos cât şi cu microbuzele şcolare. Acestea parcurg, zilnic, peste 100 de kilometri dar nu reuşesc să acopere întreaga suprafaţă a comunei ce are 10 sate răsfirate pe dealuri şi văi.

În ciuda condiţiilor dificile, la Șopotu Nou nu exista abandon şcolar. Iar autorităţile s-au străduit, în ultimii ani, să le ofere elevilor toate condiţiile pentru a studia.

 

10 km pe jos prin padure in fiecare zi pentru a ajunge la scoala. Comuna Șopotu Nou se afla în sudul judeţului Caraş-Severin, în Valea Almăjului.

Comentarii

comentarii