Toate StirileUtilitare

10 microbuze şcolare au plecat către 10 primării din judeţ

10 microbuze şcolare au plecat către 10 primării din judeţ

Un lot de 10 microbuze şcolare au plecat astăzi către 10 localităţi rurale din judeţ. Cu o lună în urmă alte 2 microbuze şcolare au fost repartizate altor 2 primării din Caraş-Severin pentru a fi utilizate la transportul elevilor din satele izolate către şcolile de centru.
Este vorba despre un program guvernamental care prevede dotarea unităţilor de învăţământ cu microbuze şcolare, prin care până acum 12 microbuze au plecat spre 12 primării din Caraş-Severin. Acest program a fost implementat prin Ministerul Dezvoltării, în urma solicitării instituţiei Prefectului privind asigurarea transportului elevilor.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a analizat solicitările pe care unităţile administrativ teritoriale le-au făcut către Prefectură şi a identificat acele localităţi unde chiar era nevoie de microbuze pentru transportul elevilor.
„Sper ca aceste microbuze să ducă în timp la creşterea actului de învăţământ pentru judeţul Caraş-Severin”, a ţinut să precizeze prefectul Silviu Hurduzeu.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a solicitat un număr de 30 de microbuze şcolare către Ministerul Educaţiei Naţionale şi astfel că un prim lot de microbuze a sosit deja în judeţ.
„Pe noi ne interesează la nivelul Inspectoratului Şcolar să asigurăm servicii educaţionale de calitate. Acestea nu pot fi realizate şi rezolvate dacă unităţile de învăţământ nu dispun de dotarea necesară pentru ca elevii din localităţile izolate sau unde populaţia şcolară este în scădere, nu li se asigură transportul spre unităţile şcolare de centru. Numai aşa unităţile devin puternice şi avem pretenţia ca rezultatele pe care le aşteptăm de la unităţile de învăţământ să fie potrivit proiectelor pe care noi le avem”, a precizat inspectorul şcolar general, Nicolae Grindeanu, prezent la acest eveniment.
Cei 10 primari prezenţi astăzi pe platoul Colegiului Tehnic Reşiţa au primit cheile şi actele de posesie a acestor microbuze. Este vorba despre primarii din: Cărbunari, Ciuchici, Naidăş, Coronini, Gârnic, Eftimie Murgu. Aceste primării nu au mai avut până acum microbuz şcolar. Celelalte 6 microbuze s-au îndreptat spre primăriile care au microbuz şcolar dar care datorită folosirii nu mai sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic: Berlişte, Cornereva, Pojejena, Teregova, Turnu Ruieni şi Zăvoi.
În prezent în judeţ există 73 de microbuze şcolare, dintre care 59 sunt în zona rurală.
Cu cele care au fost distribuite astăzi sunt în total 85 de microbuze pentru întreg judeţul şi care deservesc în majoritate şcolile din mediul rural. Doar 12 microbuze sunt pentru oraşe şi care transportă elevi din zonele limitrofe sau cartierele mărginaşe ale zonelor urbane.

Comentarii

comentarii