10 trucuri pentru a economisi bani cand mergi la cumparaturi

Stiati ca daca ascultati muzica in timp ce faceti cumparaturile veti cheltui mai putin? Sau ca promotiile de genul “3 la 20 lei” pot uneori sa ne coste mai mult? Iata cateva sfaturi care sa va ajute sa economisiti bani atunci cand mergeti la cumparaturi.

1. Nu iti umple caruciorul de cumparaturi si alege-l pe cel mic! Acesta devine tot mai mare de la un an la celalalt deoarece pentru a incuraja clientii sa cumpere mai mult. Drept urmare, opteaza pentru un cos mai mic.

2. Incepe cumparaturile in mijlocul magazinului. La intrare, veti da de produse colorate, care va vor crea o stare de bine si va vor inspira sa cumparati mai mult, de aceea este indicat sa incepeti cumparaturile din mijlocul magazinului.

3. Magazinele pun intentionat muzica lenta pentru a isi incuraja clientii sa se miste mai usor printre rafturi, dar si sa cumpere cu 29% mai mult! Asadar, pune-ti propriul playlist in casti si vei functiona la ritmul normal.

4. Verifica promotiile! Promotiile sunt create pentru a creste vanzarile unui produs. Asadar, este foarte posibil ca in cadrul unei promotii pretul produselor sa creasca! Verifica intotdeauna daca aceste “reduceri” sunt reale si merita cu adevarat sa profiti de ele.

5. Fa putina matematica inainte sa cumperi! Unele produse pot fi mai ieftine “la bucata” decat in pachete mari, cum este cazul legumelor si fructelor. In plus, le vei putea “testa” pe fiecare inainte de a le cumpara. Verifica preturile si fa niste calcule pentru a iti da seama daca faci sau nu alegerea corecta.

6. Uneori, la raftul de fructe de mare putem gasi produse proaspat dezghetate. Adesea, sunt aceleasi produse gasite in congelatoare, dar mai scumpe cu pana la 40%. Asadar, daca aveti timp sa le dezghetati acasa, optati pentru cele inghetate.

7. Alege o bucata mare de carne si roaga macelarul sa o taie. “Exista oameni care cumpara o bucata mare de carne, ne cer sa taiem osul pentru supa, sa trecem jumatate din ea prin tocator si sa taiem restul in bucati mici. Astfel, vor avea carne pentru trei tipuri de mancare si un pret redus cu pana la 30 la suta”, a declarat un macelar.

8. Cumpara branza de la raionul de lactate, nu de la cel de delicatese. Magazinele vand branzele catalogate drept “delicatese” si la raionul de lactate, in cantitati mai mici si la preturi reduse.

9. De regula, clientii folosesc laptele, painea, bananele si ouale ca termen de comparatie intre preturile diverselor magazine. Totusi, ar fi mai simplu daca am face o lista cu produsele pe care le cumparam de obicei si preturile pe care le platim in mod normal pentru a sti pe ce sa nu dam bani in plus atunci cand intram intr-un magazin nou.

10. Intreaba de reduceri in cazul produselor care sunt aproape de expirare. Angajatii pot fi de acord sa scada preturile celor care expira peste o zi sau doua.

Comentarii

comentarii