10 utilizări ale bicarbonatului de sodiu

Află de ce bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai versatile şi mai eficiente produse. Acest praf minune, pe care aproape toată lumea îl are în casă, poate face mai mult decât să stea într-un colţ al raftului din bucătărie. Încearcă aceste 10 trucuri şi foloseşte bicarbonatul de sodiu în toate aspectele vieţii cotidiene.

Scapă de banii cheltuiţi pe detergentul de vase – doar pune nişte bicarbonat pe buretele de vase, freacă bine şi apoi clăteşte. Şi pe mine m-a uimit rezultatul.
Împrospătează-ţi respiraţia – pune o linguriţă de bicarbonat în jumătate de pahar de apă şi clăteşte-ţi gura 2 minute cu acest amestec. Vei observa că mirosul este total neutralizat, nu doar acoperit.
Foloseşte bicarbonatul ca şi scrub facial şi exfoliant de corp – oferă-ţi un scrub inovativ şi revigorant atât pentru ten cât şi pentru corp. Fă o pastă formată din 3 părţi bicarbonat şi o parte apă, freacă-ţi tenul sau corpul cu mişcări ferme şi circulare, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. Rezultatul unei folosiri zilnice este uimitor.
Tratează muşcăturile de insecte şi mâncărimile pielii. În cazul în care ai fost muşcat de insecte fă o combinaţie din apă şi bicarbonat de sodiu, apoi aplică pasta rezultată ca pe o cataplasmă timp de câteva minute şi vei vedea că rezultatul va fi imediat.
Ajută-ţi părul. Oţetul este un ajutor fantastic pentru podoaba capilară, dar bicarbonatul are şi el locșorul său bine meritat. Amestecă puţin bicarbonat de sodiu în şamponul tău obişnuit şi după câteva utilizări vei observa un păr mai curat, mai strălucitor şi mai uşor de coafat.
Fă o “altfel” de baie – adaugă o jumătate de cană de bicarbonat în apa de baie. Aceasta te va ajuta să neutralizezi acizii de pe piele şi o să observi că nu vei mai transpira atât de mult ca de obicei, iar pielea ta va fi mult mai fină.
Curăță-ţi cuptorul cu microunde – pune bicarbonat de sodiu şi puţin suc de lămâie într-un vas pentru cuptorul cu microunde. Lasă-l să meargă timp de 5 minute pe nivel mediu, apoi ia un burete şi şterge uşor interiorul cuptorului. Cât ai zice pește vei avea un cuptor lună şi bec fără prea mult efort şi fără chimicale.
Îndepărtează petele de ulei şi grăsime – foloseşte bicarbonatul pentru a îndepărta astfel de pete de pe toate suprafeţele. Presară puţin praf peste pată adaugă un strop de apă, lasă să acţioneze câteva minute apoi curăță suprafaţa cu un burete sau o cârpă.
Elimină mirosurile neplăcute din covor – presară bicarbonat pe toată suprafaţa covorului, lasă-l să acţioneze peste noapte, apoi aspiră liniştit covorul şi nu îţi va veni să crezi cât de proaspăt va fi mirosul din încăpere.
Împrospătează şi catifelează lenjeria – adaugă ½ cană de bicarbonat la ultimul ciclu de clătire al maşinii de spălat şi vei observa că lenjeriile şi prosoapele tale au un miros proaspăt, îmbătător şi sunt foarte catifelate.
Sper că micile mele trucuri au fost de ajutor şi te îndemn să găsești şi alte utilizări ale acestui “produs minune”, care este bicarbonatul de sodiu.

sursa: http://citestealtfel.ro/
text: Ioana Fodor

Comentarii

comentarii