100 de ani, impliniti de Maria Mezin, din comuna Zorlenţu Mare VIDEO

100 de ani, impliniti de Maria Mezin, din comuna Zorlenţu Mare VIDEO. La 100 de ani, Maria Mezin, din comuna Zorlenţu Mare a fost vizitată şi felicitată de prefectul de Caraş-Severin.

 

Maria Mezin are doi copii, trei nepoţi şi patru strănepoţi. Toată viaţa s-a ocupat de agricultură, iar împreună cu soțul ei au ridicat casa în care stă şi astăzi. De asemenea, Maria Mezin este un bun creştin şi ţine toate posturile de peste an.

„Este una dintre cele mai reprezentative figuri ale comunei noastre şi mă mândresc cu faptul că este enoriaşa mea. De când sunt preot aici, Maica Maria, doreşte să se împărtăşească. Este o femeie care a trecut prin multe la viaţa ei, dar este un suflet cald, este încă lucidă. Este un suflet frumos şi ne rugăm la Dumnezeu să o ţină sănătoasă”, a afirmat preotul Adrian Murariu.

 

100 de ani, impliniti de Maria Mezin, din comuna Zorlenţu Mare VIDEO. Ministerul Afacerilor Interne a demarat în anul 2018 campania „O viaţă cât un centenar” prin care îi sărbătorea pe românii care împlineau venerabila vârstă de 100 de ani. Proiectul a avut ca scop mediatizarea poveştilor de viaţă ale celor născuţi în anul Marii Uniri, pentru a-i cunoaşte, a le asculta poveştile şi pentru a învăţa din experienţa unui centenar trăit în România.

 

Atunci, a fost felicitat Iosif Vidu, din comuna Lăpuşnicu Mare. Conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, a decis să continue această iniţiativă, mai ales că Banatul a împlinit, în 2019, o sută de ani de când s-a unit cu România.

 

100 de ani, impliniti de Maria Mezin, din comuna Zorlenţu Mare VIDEO. „În semn de preţuire pentru cetăţenii judeţului care aniversează un secol de viaţă, Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, alături de structurile Ministerului Afacerilor Interne, am hotărât să continuăm şi în 2019 acest demers. Pentru noi este o onoare şi o bucurie să facem acest lucru. Şi sentimentele cred că sunt reciproce. Le transmit tuturor celor care au împlinit sau vor împlini această restectabilă vârstă, muntă sănătate şi un sincer La mulţi ani!”, a declarat prefectul Matei Lupu

Comentarii

comentarii