100 PE ZI – 320 DE ȘOFERI INDISCIPLINAȚI AU FOST SANCŢIONAŢI DE POLIŢIŞTII RUTIERI

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 320 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 227 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 8 permise de conducere.

În perioada 09 – 11 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.
Astfel, poliţiştii au întocmit dosare penale şi au aplicat 320 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 227 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 8 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitelor legale de viteză şi pentru consum de alcool.
De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.
Polițiștii continuă acțiunile și în această săptămână.
***
La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 12.40, pe strada Traian Vuia din municipiul Reșița a avut loc un accident rutier.
Un tânăr de 20 de ani, din Reșița, a condus un autoturism din direcția bulevardul A.I.Cuza spre Piața Traian Vuia, nu a redus viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto și a pasagerului pe locul din dreapta-față, ambii fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
~
La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii municipiului Reșița au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 34 de ani, din Dolj, care se deplasa din direcția Crivaia spre Văliug.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență din Reșița unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal.
~
La data de 10 septembrie, în jurul orei 21.35, polițiștii stațiunii Băile Herculane au oprit un autoturism care se deplasa pe strada Zăvoiului din localitate.
Conducătorul auto, un bărbat de 44 de ani, din Timișoara, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Orșova unde i s-au recoltat probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Pe numele acestuia polițiștii au întocmit dosar penal.

Comentarii

comentarii