VIDEO 12 resiteni sunt fericitii castigatori ai premiilor puse la bataie de Asociatia Rorec si Primaria Resita

12 resiteni sunt fericitii castigatori ai premiilor puse la bataie de Asociatia Rorec si Primaria Resita, pentru cei care au participat la Campania de reciclare a deseurilor electrice si electronice de saptamana trecuta. Tombola s-a desfasurat astazi, in sala de sedinte a primariei.

Mixere, cafetiere, călcătoare, aspiratoare, o mașină de găurit și un cuptor cu microunde au fost premiile oferite de Asociația Rorec pentru reșițenii care și-au dus aparatele electronice vechi la punctele de colectare în acest weekend. În total s-au strâns 5 tone de deșeuri electrice și electronice, de la 12 puncte de colectare: 7 în Reșița și 5 în cartierele aparținătoare. Tragerea la sorți pentru cele 12 premii s-a desfășurat în sala de ședințe a Primăriei Reșița, iar câștigătorii vor fi contactați telefonic pentru a-și ridica premiile. Reprezentanții Rorec susțin că reșițenii încep, încet-încet, să facă pași spre comportamentul european în ceea ce privește debarasarea de aparatele vechi.

O ordonanță de urgență adoptata de Guvern pentru a evita sancțiuni din partea Uniunii Europene, spune că România trebuie să aibă o rata medie de colectare separata de cel putin 4 kg de deșeuri electrice /locuitor/an. Deocamdată la nivel național aceasta abia atinge 2 kg.

Comentarii

comentarii