Dacă spațiile verzi din Reșița sunt vânate de investitorii care doresc să ridice câte o construcție, micșorându-le locuitorilor spațiile de relaxare, edilul Popa vine însă cu idei în acest sens. Pentru a le oferi cetățenilor posibilități de a-și petrece timpul în aer liber, Popa reia ideea pe care a avut-o la un moment dat fostul primar Mihai Stepanescu, aceea de a amenaja o alee de promenadă. Deși traseul este diferit de cel propus de Stepanescu, Popa vrea și el o alee pe care reșițenii să se plimbe, aleea fiind realizată de la Muzeul de Locomotive până la CET.

„Dorim să facem o alee de promenadă de la Muzeul de Locomotive la CET, un Plan Urbanistic Zonal acolo – de la stația peco MOL până la CET – pentru că cei care fac dezvoltare imobiliară au deja cuprinsă promenada în PUZ-ul lor și o vor realiza până la Fântânilor”, a spus primarul.
În zona pietonală se planifică ridicarea câtorva poduri peste Bârzava, pentru a oferi celor dornici de plimbare un traseu complet atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști. ”Eu estimez că se vor face între patru și șase poduri pietonale”, a mai explicat Popa.

Una din dorințele actualului primar este ca malul drept al Bârzavei să fie redat orașului și, în planurile șefului administrației locale, acesta va fi dublat de o șosea. ”Când se va reda partea dreaptă a Bârzavei, aceasta va fi dublată de o șosea. Vechiul drum al câlnicenilor este una dintre țintele mele și, sper, ca într-o perioadă relativ scurtă de timp – doi sau trei ani maxim – să avem o cale rutieră de acces din zona Gara de Sud până în Govândari, pe malul drept al Bârzavei“, a declarat Ioan Popa, primarul Reșiței. Această cale rutieră va avea scop clar, de fluidizare a traficului în zonă.

Comentarii

comentarii